20 Eylül 2016 Salı

Zaključak

Zaključak

Bog Je Stvorio Svemir i Sva Živa Bića

archaeopteryx
Archaeopteryx, used for years as the socalled evidence of the transition from reptile-to-bird fable, is an example of how evolutionists try to deceive people. It was claimed that Archaeopteryx, a 150-millionyear-old bird, has some reptilian features and thus is a "missing link" between reptiles and birds. However, all recent scientific findings show that Archaeopteryx was a flying bird, invalidate these claims. Furthermore, teropod dinosaurs—the socalled reptilian ancestors of birds—are far younger than Archaeopteryx. This is another fact that evolutionists try to ignore.
Teorija evolucije, zastarjeli koncept iz 19. vijeka, poklekla je pred činjenicama koje dosnosi moderna nauka. Suočeni fosilnim zapisom, darvinisti ne nalaze naučne odgovore. Fosili su jedan od naozbiljnijih dokaza da se evolucija nikada nije desila.
Darvinisti ne mogu uprijeti prstom ni u jedan fosil i rei da je dokaz evolucije, i kako bi prevazišli ovaj nedostatak oni pribjegavaju ranim metodama kamuflaže: prilkežu fosile izumrlih vrsta kao prijelazne oblike iako nemaju dokaza da oni to jesu, ponekad čak i falsifikuju fosile.
Najčeše varaju javnost veoma maštovitim ilustracijama ovih vrsta. Medijski se oglašavaju sa spektakularnim naslovima poput: “Pronađen prijelazni oblik” ili “Naši preci su mikrobi”, ili “Nova otkria potvrđuju evoluciju” u cilju stvaranja mita o evoluciji kao neupitnoj činjenici.
Ove metode su bile usoješne kasnih 1800-ih i ranih 1900-ih, kada nauka i tehnologija nisu bile razvijene kao danas. Ali u 21. stoljeu, sve laži koje su plasirali darvinisti dovedene su u bespomonu poziciju.
Danas, i djeca postaju svjesna da ne postoje fosilni zapisi prelaznih fomi koje dokazuju evoluciju, da ljudi nisu nastali od majmuna, te da veoma složene strukture koje bia posjeduju ne mogu biti ni teoretski objašnjene evolucijom, da su darvinisti plasirali jednu najeu podvalu u historiji nauke.
Kako stoji u ajetu: "Eto, oni zbog toga što lažu govore:..." (Sura as-Saffat, 151), Bog nam u Kur’anu govori nevjernici stalno okreu leđa vjeri iznosei jednu laž za drugom. darvinisti su pribjegavali raznim prevarama i nenaučnim tvrdnjama kako pobjegli od vjerovanja i druge okrenuli od poštivanja religijskih moralnih vijednosti.
U jednom ajetu je istaknuto: "I iako su oni (nevjernici) govorili..” (Sura as Saffat, 167) da oni koji nemaju vjere stalno izmišljaju opravdanja. Ali i oni e uskoro uvidjeti i shvatiti istinu. U mnogim ajetima je rečeno da e doi vrijeme kada e svi nevjernici spoznati istinu.
“Ali u Kur’an ne htjedoše povjerovati, i saznae oni!” (Surat as Saffat, 170)
“Pusti ih neka jedu i naslađuju se, i neka ih zavara nada - znae oni!” (Sura Al- Hidžr, 3)
“... da bi pokazali nezahvalnost prema onome što im Mi dajemo, i da bi uživaju. A znae oni!” (Surat al-'Ankabut, 66)
Nadamo se i da e darvinisti napustiti svoju neopravdanu tvrdoglavost i da e prihvatiti činjenice koje svi jasno vidimo . Istina koju otkriva nauka je da je teorija evolucije pogrešna i da je sva živa bia stvorio Bog.
They Described a Pig's Tooth As a Fossil of "Nebraska Man"
Nebraska man
In 1922, Henry Fairfield Osborn, the director of the American Museum of Natural History, declared that he had found a fossil molar tooth belonging to the Pliocene Period in Western Nebraska near Snake Brook. This tooth allegedly bore common characteristics of both man and ape. This fossil came to be called "Nebraska man." Nebraska man was also immediately given a "scientific name", Hesperopithecus haroldcooki. Based on this single tooth, reconstructions of the Nebraska man's head and body were drawn. Moreover, Nebraska man was even pictured along with his wife and children, as a whole family in a natural setting. In 1927, other parts of the skeleton were also found. According to these newly discovered pieces, the tooth belonged neither to a man nor to an ape. It was realized that it belonged to an extinct species of wild American pig called Prosthennops.

Neki primjeri fosila koji su prikazani u ovoj knjizi su važni dokazi Božijeg stvaranja.
U nekoliko ajeta je istaknuto da su dokazi stvaranja na i ispod zemlje:
“I vi pored nastambi njihovih prolazite” (Surat as-Saffat: 137)
Najvjerovatnije se ovaj ajet odnosi na fosile koji leže isod zemlje i otkrivaju pravu istinu o nastanku života. Bezbroj fosila skupljenih diljem Planete, pokazuju kako su živa bia ostala ista od momenta njihovog stvaranja i da nisu podlegli nikakvim promejnama kroz milione godina – ukratko evolucija se nije desila.
Svi ovi fosili pokazuju kako su živa bia stvorena potpuno formirana, besprijekorna, sa svim svojim osobinama.
Naš Svemoni Gospodar je stvorio te oblike u najljepšoj formi. Sve vrste su dokaz moi i veličine Gospodara. Suoačena sa ovim, dužnost osobe je da razmisli, pokrene svoj um i shvati da je svemir stvoren neočraničenom mudrošu, i da bude zahvalan našem Gospodaru, i da Mu služi na sve mogue načine.
“Allah je Stvoritelj svega i On upravlja svim, u Njega su ključevi nebesa i Zemlje! A oni koji u Allahove dokaze ne vjeruju, oni e biti izgubljeni!” (Sura Az Zumar, 62-63)

Appendix:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder