20 Eylül 2016 Salı

2. Primjerci Fosila Nađeni u Sjevernoj i Južnoj Americi (5/5)

2. Primjerci Fosila Nađeni u Sjevernoj i Južnoj Americi (5/5)

Fosili Pronađeni u Peru

Peru map
Geološka struktura Peru-a sadrži različite fosile u različitim regijama. Zemlja ima tri glavna regija : priobalna, centralna regija koja uključuje Ande i dolina Amazona sa kišnim šumama. Većina fosilnih nalazišta smještena je u andama i na sjeveru zemlje.
Najveće fosilno nalazište je Cajamarca Formacija na sjeveru zemlje. Drugo po važnosti nalazište je Pisco Formacija, poznata po nalazima riba. Ovaj sloj obiluje fosilima hiljda morskih stvorenja uključujući kitove, delfine, morske lavove, pingvine i kornjače. Ova formacija, smještena 30 km od obale, izvor je važnih informacija o geološkom nastanku Perua.
Najznačajniji doprinos ovih fosila e što i oni poriču teoriju evolucije. Sva iskopavanja u potrazi za fosilnim ostacima u nadi da će pronaći jedan dokaz da se evolucija desila, donijela je samo razočarenje. Uprkos njihovim nastojanjima, niti jedan iskopani fosil se nije mogao uzeti za dokaz evolucionističkim tvdnjama. Svi nalazi pokazuju da nasuprot očekivanjima terorije evolucije, svi oblici života su se pojavili iznenada, u potpunosti formirani i bez mana i nefunkcionalnih organa. Fosili pokazuju da bića nisu prolazila faze razvoja od momenta kad su stvorena pa nadalje. Ovo je dokaz da se evolucija nikada nije desila.

The Pisco Formation, fossil
The Pisco Formation in the south of the country is one of the major fossil beds.

The Pisco Formation, Limestone, Cajamarca
Limestone in Cajamarca harbors many fossil samples. Like all others, the fossil samples gathered from Pisco reveal that evolution has never taken place.

bivalve, bivalves, fossil

Ostriga

Starost: 23-5 miliona godina
Veličina: 7.6 cm
Lokacija: Casamarca, Peru
Period: Miocen
Ostiga stara između 23 i 5 miliona godina, ista je kao i bilo koja ostriga danas. identične milionima godina, one su stvorena, a ne evoluirale iz neke druge vrste.

bivalve, fossil

Ostriga

Starost: 208-146 miliona godina
Veličina: Oko 8 cm
Lokacija: Bambamarca, Cajamarca, Peru
Period: Jura
Ostriga sa slike stara je između 208 i 146 miliona godina. Identična je onoj iz Miocena, kao i današnjoj ostigi.

bivalve, fossil

Ostriga

Starost: 208-146 miliona godina
Veličina: Oko 8 cm
Lokacija: Bambamarca, Cajamarca, Peru
Period: Jura
Fosilni zapis pun je organizama koji se nisu mijenjali milionima godina. Još jedan primjer je ova fosilizirana ostriga iz perioda jure.

Fosili Nađeni u Argenti

Argentina map
Većina fosila otkrivenih u Argentini, dolaze iz regije Patagonia( ime dato području južnog dijela Čilea i Argentine). Istočno od Andi se prostire regija Patagonije koja čini dio Argentine. Danas, razne vrste pingvina, kitova, tuljana, morskih lavova i nojeva obitavaju u ovoj regiji, koja je bogata i fosilnim zapisima.
Jedno od nalazišta fosila je i Ischigualasto Formacija. geološka istraživanja su otkrija da prije nekih 230 miliona godina, je ova regija bila poplavljena, sa obiljem sezonskih kiša i aktivnim vulkanima. Ovo ležište fosila obiluje sisarima i morskim životinjama iz perioda trijasa.
važnost ove regije ustanovljena je 1950-ih, kada su počela velika iskopavanja. Jedan od fosilima bogatih slojeva je i šuma Jaramillo u Santa Cruzu, u kojoj postoje okameneni primjerci drveća starog 350 miliona godina. Oni su važan dokaz da se biljke nisu mijenjale zadnjih 30 miliona godina i poriču teoriju evolucije biljaka.

Ischigualasto, fossil bed
Ischigualasto is a rich fossil bed today, but approximately 230 million years ago, it was a lowlying basin that flooded regularly...
Jaramillo's fossil forest of petrified trees (small pictures)

Fosili Nađeni u Čileu

Chile, map
Fosili se javljaju u mnogim regijama oko pustinje Atacama na sjeveru zemlje. Jedan od najbogatijih regiona, kada govorimo o fosilima iz Patagonije je na jugu zemlje. U Andama takođe se nalaze fosilna ležišta.
Fosli koji pripadaju sisarima, morskim žiteljima, gmizavcima i biljkama su pronađeni na tlu Čilea. Jedno od najpoznatijih nalazišta je i Quiriquina Formacija, čijih većina fosila pripada Kredi. Neki fosilni zapisi iz centrnalnog Čilea, posebno iz Andi bogati su fosilima sisara.
Svi fosli iz ovih regija još jednom poriču Darwinove sumnje, jer otkrivaju da se evolucija nije desila i da su svi pronađeni primjerci isti kroz sva geološka razdoblja. drugim riječima, kada je jedna vrsta pronađena u fosilnom zapisu, ona ostaje ista milionima godina poslije, sve dok ne bude istrijebljena ili do danas. Ova je jasan dokaz da se evolucija nikada nije desila. Kao što ovi fosili pokazuju vrste na Zemlji su se pojavile iznenada, bez postepenog mijenaja kako to tvrdi Darwin. Iznenadno pojvljivanje ukazuje na Stvaranje. Bog je stvorio sva živa bića, u savršenom obliku iz ničega. Foslilni osaci to i dokazuju.

Andes region, fossil bed
Fossils of various mammals were uncovered from the Andes region.

Araucaria, fossil

Araucaria Cone Slice

Starost: 165 miliona godina
Veličina: 5.6 x7 cm
Lokacija: Jaramillo, Santa Cruz, Patagonia, Argentina
Period: Jura, Kalovij
Ovaj presjek šišarke araukarije je pronađen u okamenjenoj šumi Jaramillo. Pokazuje detalje šišarke i dokazuje da se ova vrsta nije ni najmanje promijenila zadnjih 165 miliona godina. Šišarka ovog drveta i danas posjeduje iste osobine.

fossil, crab

Crab

Starost: 23-5 miliona godina
Lokacija: Rio de la Plata, Patagonia, Argentina
Period: Miocen
Jedan od organizama koji se često sreću u fosilnom zapisu je kraba. Jedan od dokaza da ne postoji razlika između kraba danas i onih iz daleke prošlosti je ovaj izmeu 23 i 5 miliona godina star primjerak sa slike.

Araucaria, fossil, cone

Šišarka Araukarije

Starost: 208-146 miliona godina
Veličina: Svaka polovina je 7.6 cm
Lokacija: Cerro Cuadrado, Patagonia, Argentina
Formacija: Okamenjena šuma
Period: Jura
Ovaj fosil šišarke star izmeu 208 i146 miliona godina isti je kao i šišarka araukarije danas. Na slici je dokaz da je teorija evolucije velika zabluda. Svi fosili otkriveni do sada ukazuku na Božije stvaranje.

cormorant skull, fossil

Cormorant Skull

Starost: 18 miliona godina
Veličina: 12.7 cm
Lokacija: Chile
Period: Miocen
Glava kormorana, stara 18 miliona godina je dokaz da kormorani iz prahistorije se ne razlikuju od kormorana danas. Slika je dokaz da ni ove ptice nisu evoluirale milionima godina.

cormorants, fossil

Lobanja Kormorana

Starost: 18 miliona godina
Veličina: 15.2 cm
Lokacija: Chile
Period: Miocen
Kormoran je morska ptica iz porodice Phalacrocoracidae, i poznato je oko 28 različitih vrsta koje postoje danas. Fosil pokazuje da su ove pticeimale iste osobine tada, kao i sada. Ovaj fosil je još jedan poraz evolucionistima.

crabs, crab, fossil

Kraba

Starost: 25 miliona godina
Veličina: 15 centimeters (6 in)
Lokacija: Concepción, Southern Chile
Period: Oligocen
Fosilni zapisi poriču teoriju evolucije posvakom osnovu. Jedan od njih je i ovaj fosil krabe, star 25 miliona godina. Ostavši nepromjenjene milionima godina krabe su dokaz da se evolucija nije desila.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder