20 Eylül 2016 Salı

5. Fosili Pronađeni u Kini

5. Fosili Pronađeni u Kini

China map
 
Raznolike planinske formacije zauzimaju važno mjesto o geološkom formiranju Azije. Himkajaji spadaju u najmlađe planine na svijetu, i veliki broj fosilnih ostataka morskih bića ukazuje na to da su Himalaji nekada bili pod vodom.
Najvažnije nalazište fosila u Aziji leži na tlu Kine. Najbogatije regije su Zapadni Liaoning, Yunnan i Shandong. Tamo su pronađeni ostaci mnogih vrsta ptica, sisara, vodozemaca, gmizavaca, riba, insekata i biljaka. Ponovo, svaki fosil je dokaz da se evolucija nikada nije desila, i sve do jednog dokazuju činjenicu Božijeg stvaranja.
Posebna fauna (životinje koje žive na posebnom mjestu ili periodu ) su identifikovane u naslagama formacija Yixian i Jiufotang, regije Liaoning. Oba sloja sadrže veliki broj fosila koji datiraju iz perioda Krede (prije 146 – 65 miliona godina.)
Chengjiang Formacija u Yunnan regiji je od velikog značaja obzirom da je važan izvor informacija o životu iz perioda Kambrija (prije 490 – 453 miliona godina. U ovom sloju nađeni su fosili morke trave, spužvi, trilobita, moruzgvi, razne vrste zglavkara sličnih trilobitima, glista, crva, te još mnegih drugih vrsta koje su dokaz da se evolucija nije desila. Svi fosili pokazuju da su se živa bića naglo pojavila u Kambriju posjedujući sve složene osobine koje imaju i danas živa bićča koja nisu izumrla. Neka živa bića, koja su nestala, imala su i mnogo složenije i naprednije fiziološke osobine nego današnje vrste. Ova činjenica osporava teoriji po kojoj su današnja živa bića, navodno, nastala od nerazvijenih formi iz prošlosti.
Liaoning, fossil area
a: One of the rock layers in Liaoning contains fossils.
b: Following the researches made in the Liaoning fossil area, many samples were uncovered that invalidate the theory of evolution. One of the rock strata is pictured.
c: The fossil excavations made in Beipiao. Some flowered plant fossils found in this region are the oldest.

Yunnan, fossil areas
One of the fossil areas in Yunnan.

fossil, mayfly

Majska Mušica

Starost: 125 miliona godina
Veličina: 20 mm, matrica: 118 x 68 mm
Lokacija: Chao Yang, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: Rana Kreda
Ovaj fosil majske muhe je primjer “živog fosila”. Primjerak star 125 miliona godina isti je kao i primjerci ove muhe danas.

scorpion fly, fossil

Škorpion Fly

Starost: 125 miliona godina
Veličina: Krila , 19 mm; matrica: 75 x 95 mm
Lokacija: Chao Yang, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: Rana Kreda
ŠKORPION fly je mali insekt čija krila dosežu veličinu od 50 mm. Po organu na trbuhu koji sliči škorpionovoj žaoci naziva se i miha is a small insect with an averStarost wing length of 50 millimeters (2 in). Due to the organ in its abdomen resembling a ŠKORPION's stinger, it is nicknamed the "ŠKORPION fly."
Fosil sa slike star je 125 miliona godina i ne razlikuje se ni po čemu od današnjim primjeraka ova vrste. Kao i druga živa bića i ove muhe su dokaz da se evolucija nije desila.

cranefly, gnat, fossil

Komar

Starost: 128 miliona godina
Veličina: 12 mm; krila 9 mm; matrica: 72 x 48 mm
Lokacija: Chao Yang, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: Rana Kreda
Komar, iako veoma sliči komarcima u suštini ima veioma različtu strukturu. Njegove glavne osobine su jako duge noge, uglavnom dva puta veće od samog tijela. kao ni druga živa bića, i komari su se pojavili u fosilnom zapisu sa svim osobinama koje ova vrsta ima i danas. Ne postoji razlika između komara koji žive u našem vremenu i onih koji su živjeli prije 128 miliona godina.

larvae, froghopper, fossil

Riličar

Starost: 125 miliona godina
Veličina: 23 mm, matrica: 80 x80 mm
Lokacija: Chao Yang, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: Rana Kreda
Ova vrsta riličara, skače sa biljke na biljku i može skočiti i do 70 cm u vis. Ova vrsta postoji i danas i ni po čemu se ne razliku od ovog fosiliziranog primjerka. Iako je od tada prosšlo stotine miliona godina, ovi insekti od postanka izgledaju isto, i nikada nisu evoluirali.

plant, fossil, fly, planthoppers, planthopper

Riličar

Starost: 125 miliona godina
Veličina: 17 mm; matrica: 60 x 46 mm
Lokacija: Chao Yang, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: Rana Kreda
Odrasli primjerci ove vrste koja se hrani biljkama, dijele se na one koji mogu i one koje ne mogu skakati. Struktura obje vrste se nikada nije mijenjala i danas ova vrsta riličara izgleda isto. Sve složene osobine koje ovi insekti posjeduju danas, postojala su i milionima godina prije, i ova činjenica negira teroriju po kojoj su se vrste razvijale.

fossil, fungus gnat

Šampinjonska Mušica

Starost: 128 miliona godina
Veličina: 8 mm duga, sa krilima od 5mm; matrica: 77 x 50 mm
Lokacija: Chao Yang, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: rana Kreda
Šampinjonska mušica spada u porodicu Sciaridae, naseljava vlažna staništa, uglavnom dijelove biljaka bliže tlu. Mušica sa slike stara je 128 miliona godina i identična je ovim mušicama danas. Ovaj fosil je dokaz da ni šampinjonske mušice nisu nastale od neke druge vrste.

fossil, salamander, China

Daždevnjak

Starost: 125 miliona godina
Veličina:daždevnjak: 11 x 6 cm; matrica: 29.6 cm
Lokacija: Huludao, Liaoning
Formacija: Jiufotang Formacija
Period: Rana Kreda
Foslil daždevnjaka iz Kine je najstariji poznati primjerak. Fosili ponekad bivaju jako dobro očuvani ispod slojeva pepela koji je posljedica snažne vulkanske erupcije. Nekada su sačuvani tako da se može prepoznati i meko tkivo, kao i posljednja hrana koji je biće jelo. Ova fosilizirani daždevnjak isti je kao i onaj koji živi danas. Vodozemci, koji su preživjeli stotine milionona godina ne evoluirajući, dokaz su da se evolucija nikada neije ni desila.

Darwinists, turtle, fossil

Kornjača

Starost: 146 - 65 miliona godina
Veličina: Matrica: 17.5 x 21 cm
Lokacija: Lingyuan, Liaoning provincija
Formacija: Yixian Formacija
Period: Kreda
Naučne činjenice otkrivaju da živa bića ne evoluiraju jedna od drugih, ali Darvinisti te dokaze i dalje odbacuju. Ova kornjača, stara između 146 i 65 miliona godina, koja je identična ovoj vrsti kornjača koje i danas žive, još jednom ističu činjenicu da se živa bića nisu mijenjala stotinama miliona godina, drugim riječima evolucija se nije desila.

mayflies, mayfly, Fossils

Odrasla

Starost: 156- 150 miliona godina
Veličina: tijelo: 3.3 cm; matrica: 7.6 x10 cm
Lokacija: Beipiao, Liaoning provincija
Period: Kasni Jura
Odrasla stone fly ima plosnao tijlo. Uglavno živi ispod kamenja i ribari je koriste kao mamac. Poput svih drugih bića, i ova mušica je zadržala do danas sve osobine koje je imala i kad se prvi put vrsta pojavila. Fosilni zapisi otkrivaju da se ovi insekti nisu mijenjali, niti da su prolazili neke postepene faze razvoja. One koje su živjele prije 150 miliona godina identične su primjercima danas.

salamanders, fossil

Daževnjak

Starost: 208 - 65 miliona godina
Veličina: 4.5 cm
Lokacija: Liaoning provincija
Period: Jura– Kreda
Ovaj fosil salamandera, star izmeđe 208 i 65 miliona godina dokaz je da su ova bića ista stotinama miliona godina. Ovaj fosil je dokaz da proces eolucije se nikada nije odigrao.

örümce ve fosili

Pauk

Starost: 156 - 150 miliona godina
Veličina: 1.5 od noge do noge, 0.7 cm promjer tijela
Lokacija: Beipiao, Liaoning provincija
Period: Kasni Jura
Najstariji poznati fosil pauka je 425 miliona godina star vodeni pauk. Fosil sa slike star je između 156 i 150 miliona godina. Fosili poput ovoga su dokaz da se pauci nisu mijenjali od nastaka sve do danas. Darvinisti nisu u stanju da pobiju ove činjenice.

kerevit ve fosili

Rak

Starost: 128 miliona godina
Veličina: 1.) 109 mm duga; matrica: 158 x 165 m, 2.) 109 mm duga; matrica: 180 x 160 mm
Lokacija: Lingyuan, Liaoning Province
Formacija: Yixian Formacija
Period: Lower Kreda
Na slici je slatkovodni rak, sličan jastogu. Milionima godina ova bića su uspjela sačuvati sve svoje fiziološke osobine. Činjenica da su ovi rakovi ostali isti 128 miliona godina, je situacija koji darvinisti ne mogu objasniti.

Yusufçuk ve fosili

Vilin Konjic

Starost: 156 - 150 miliona godina
Veličina: promjer krila: 11.4 cm; tijelo: 7.6 cm ; matrica:16.5x 13.7 cm
Lokacija: Beipiao, Liaoning provincija
Period: Kasni Jura
Vodeći proizvođači helikoptera su analizirali strukturu i mehanizme letenja vilinih konjica kako bi došli do ideja za što bolje lejelice. Veoma napredna stuktura i mehanizam letenja koji omogućava najbolje korištenje složene strukture krila vilinog konjica postoje najmanje 150 miliona godina. Ova činjenica pobijha darvinističke tvrdnje o primitivim formama života.

kurt kafatası ve fosili

Lobanja Vuka

Starost: 20 miliona godina
Veličina: 25 cm
Lokacija: Azija
Period: Miocen
Fosili sisara takođe negiraju teze teorije evolucije. Lobanja sa slike stara je 20 miliona godina. Vukovi su sačuvali svoju tjelesnu građu milionima godina, dokazujući da je teorija evolucije neutemeljena.

kaplumbağa ve fosili

Mlada Kornjača

Starost: 120 miliona godina
Veličina: 18 cm
Lokacija: Sihetun, Shangyuan, Beipiao City, Liaoning Provincija
Formacija: Donja Yixian Formacija
Period: Kasni Jura, Rana Kreda
"… porijeklo ovog veoma naprednog reda je nejasno obzirom da ne postoje fosili iz ranih faza razvoja, iako su kornjače za sobom ostavile mnogobrojne i bolje sačuvane fosile od ostalik kičmenjaka... Prelazne vrste između kornjača i kotilosaura, reptila od kojeg je (navodno) se razvila kornjača ne postoje. (Encyclopaedia Britannica Online, "TURTLE")

mersin balığı ve fosili

Kečiga

Starost: 156 - 150 miliona godina
Veličina: 22 cm
Lokacija: Peipiao, Liaoning Provincija
Formacija: Jiufotang Formacija
Period: Kasni Jura
Kečige su klasa riba koja se dijeli na 20-ak vrsta koje nastanjuju vode Europe, Azije i Sjeverne Amerike. Većinu životnog vijeka provode u morima, ali se sezonski okupljaju u rijekama. Ne postoji razlika između ove kečige koja je stara između 156 i 150 miliona godina i onih koje nastanjuju Zemlju danas. Fosilni ostaci dokazuju da su ribe oduvijek bile ribe, preci ptica su bile price, a preci ljudi su bili ljudi kao i danas. Drugim riječima, sva živa bića su se pojavila sa posve razvijenim svim složenim fiziološkim strukturama. Svemoćni Bog ih je stvorio.

bitki böceği ve fosili

Riličar

Starost: 156 to 150 miliona godina
Lokacija: Beipiao, Liaoning Province
Period: Kasni Jura
Insekti, čija se stuktura održala stotinama miliona godina, u potpunosti pobijaju teoriju evolucije i tezu da su današnja živa bića se razvila iz primitivnih formi života. Ovaj 150 miliona godina star insekat ima istu građu kao i ova vrsta riličara prije 120 miliona godina, koji su opet identični današnjim primjercima.

timsah ve fosili

Krokodil

Starost: 100 miliona godina
Veličina: 76 cm
Lokacija: Azija
Period: Kreda
Krokodili su za sobom ostavili mnoge fosilne ostatke. Njiova vrsta e pojavila sasvim naglo u fosilnom zapisu, te je i tada bila u potpunosti formirana. Krokodili postoje nekih 140 miliona godina i od tada do danas nisu se mijenjali ni najmanje. Ne postoji razlika između kokodila sa slike straog 100 miliona godina i ove vrste krokodila danas, što je dokaz da ni krokodili nisu nikada evoluirali.

mersin balığı ve fosili

Kečiga

Starost: 130 miliona godina
Veličina: 11.6 cm
Lokacija: Liaoning provincija
Period: Kreda
Kečige koje su živjele prije 130 miliona godina ispoljavaju iste osobine kao one od prije 146 ili 120 miliona godina, i narvno kako i današnje kečige. Uprkos milionima godina koje su prošle, kečige se nisu mijenjale, niti su mutirale u neke prijelazne forme. Ova činjenica poriče teoriju evolucije.

kara balık ve fosili

Black Fish

Starost: 54 - 37miliona godina
Veličina: 10 cm
Lokacija: Hubei, China
Period: Eocen
Ova riba i danas živi duž obala Sjeverne Amerike. Kao ni ostala živa bića, ni ove ribe se nisu mijenjale milionima godina, drugim riječima, nisu nikada evoluirale. Black fish stara između 54 i 37 miliona godina identična je ovoj ribi koja naseljava mora danas.

kaplumbağa ve fosili

Kornjača

Starost: 150 miliona godina
Lokacija: Kina
Period: Jura
Ako neko živo biće do danas očuva strukturu koju je imalo prije 150 milona godina, onda je besmisleno i govoriti o Darvinovim tvrdnjama da su živa bića mutirala jedna od drugih tokom dugih vremenskih razdoblja. Kornjače koje su iste milionima godina, poriču ovu neutemeljenu teoriju.

sırtlan kafatası ve fosili

Lobanja Hijene

Starost: 10 - 5 miliona godina
Veličina: 20 cm
Lokacija: Provincija Gansu, Kina
Period: kasni Miocen
Porodica Hyaenidae se grana na četiri vrste hijena. Ove životinje žive u čoporima od 80-ak hijena. Ovaj fosil, star najmanje 5 miliona godina je dokaz da se hijene nisu mijenjale.

mersin balığı ve fosili

Kečiga

Starost: 146- 65 miliona godina
Veličina: 20 cm; matrica: 23 x 29 cm
Lokacija: Sihetun, Beipiao City, Provincija Liaoning
Formacija: Jiulongsong, Chaomidianzi Formacija (Grupa Jehol)
Period: Kreda
Fosilni zpis pokazuje da ni ribe, kao ni bilo koje drugo živo biće, nisu evoluirale, te da su se u zapisima pojavile naglo i potpono formirane tjelesne građe koja se održala do danas. Primjer je i ova kečiga star aizmeđu 146 i 65 miliona godina.

hamam  böceği ve fosili

Žohar

Starost: 125 miliona godina
Veličina: 26 mm, matrica: 85 x 77 mm
Lokacija: Chao Yang ,Provincija Liaoning
Formacija: Yixian Formacija
Period: Rana Kreda
Insekti su zglavkari, u klasi Insecta. Najstariji fosil insekta datira jpoš z Devona (417 -354 miliona godina). Međutim, tokom perioda karbona, veliki broj vrsta insekata se naglo pojavio u fosilnom zapisu. Primjer su žohari oji se odjednom pojavljuju u fosilnim slojevima, zajedno sa do savršenstva formiranom tjelesdnom građom koji imaju i danas. Betty Faber iz Američkog muzeja nacionalne historije trdi da u žohari stari 350 miliona godina identični žoharima koji žive danas. (M. Kusinitz, Science World, 4 February 1983, p. 1.)
Ovaj 125 miliona godina star fosil dokaz je te tvrdnje.

mayıs sineği larvası ve fosili

Larva Majske Muhe

Starost: 156 - 150 miliona godina
Formacija: Yixian Formacija
Lokacija: Provincija Liaoning
Period: Kasni Jura
Ovi insekti, nazvani i vodeni cvjetovi, žive kao odrasli samo par dana, neki par sati. Fosil pripada larvi ovog insekta. Današnje larve vodenog cvijeta se ni počemu ne razlikuju od ove stare najmanje 150 miliona godina.

kaplan kafatası ve fosili

Lobanja Tigra

Starost: 20 miliona godina
Veličina: 29 cm
Lokacija: Azija
Period: Miocen
Tigar je sisar iz porodice Felidae. 80 procenata vrsta tigrova naseljava Indijski poluotok. Ova lobanja tigra je stara 20 miliona godina i ispoljava iste osobine kao i tigrovi danas. Milionima godina struktura njihovih kostiju ostala je nepromjenjena, poričući teoriju evolucije.

gergedan kafatası ve fosili

Lobonja Nosoroga

Starost: 20 miliona godina
Veličina: 51 cm
Lokacija: Azija
Period: Miocen
Nosorozi, članovi Rhinocerotidae porodice uglavnom naseljavaju Afriku i Aziu, i milionima godina izgledaju isto. Ova lobanja stara 20 miliona godina dokaz je da se nosorotzi nisu mijenjali.

mayıs sineği larvası ve fosili

Larva Vodenog Cvijeta

Starost: 156 -150 miliona godina
Formacija: Yixian Formacija
Lokacija: Provincija Liaoning
Period: Kasni Jura
Larve vodenog cvijeta koje žive danas, i one koje su živjele prije 156 miliona godina ni po čemu se ne razlikuju. Ovo je dokaz da scenarij po kojem se odvija evolucija uopšte nije utemeljen na naučnim dokazima.
New Zealand map
 

Fossil Specimens Discovered in New Zealand

The great majority of fossils from New Zealand belong to marine life forms. A large number of exceedingly well-preserved specimens belong to various marine phyla. Fossils from the Cretaceous Period are frequently encountered, together with others—albeit more rarely—from the Cambrian, Ordovician and Permian periods. In addition to animal fossils, various plant fossils from the Jurassic Period, extending unchanged right up to the present day, have also been unearthed.
New Zealand's fossil variety reveals exactly what all other fossil records reveal. No fossils at all have been discovered that might support the theory of evolution. All the discoveries show that living things came into being suddenly, with all their complex structures. In other words, they were created and remained unchanged for hundreds of millions of years. They never evolved.

New Zealand
Various types of moss living in Rotorua's thermal springs in New Zealand have remained unchanged almost from the beginning of the Earth's history.
Pictured is the New Zealand shale worn away by glaciers. Shales are the metamorphic rocks formed in the depths of the Earth during the collusion of continents. (small picture)

Fossil Specimens Discovered in Australia

Australia map
 
In Australia there are a large number of fossil fields, some of which the United Nations regards as historic preservation sites.
Australia and Antarctica are estimated to have separated from the giant continent of Gondwanaland some 40 to 30 million years ago. The climatic changes that subsequently took place over long periods of time are among the events that led to such large numbers and varieties of fossils in Australia. The many fossils obtained from the island country's fossil fields are important in our understanding of species diversity. Riversleigh, Bluff Downs, Murgon, Lightning Ridge and Naracoorte are some of the best known of these fossil fields.
A wide range and large number of well-preserved animals of the Cenozoic Era (65 million years to the present), from small frogs to kangaroos, have been obtained from these fields. In addition to these, which provide important information about the history of vertebrates, fossils of marine life forms dating back to the Paleozoic Era (543 to 251 million years ago) have also been discovered.
Australia, geologic structure, Windjana Gorge
The biology of Australia is distinctive. Big reptiles and marsupials are common, whereas its vegetation is characterized with plants with thick and sticky leaves resistant to drought.
Windjana Gorge, with a geologic structure 350 million years old, is located in North Australia. This structure that once remained under an ocean contains many fossils from the Devonian Period. (small picture)

at kuyrugu bitkisi ve fosili

Horsetail

Age: 248 to 206 million years
Location: Australia
Period: Triassic
There is not the slightest difference between horsetail that existed some 200 million years ago and those living today. If a living thing has preserved its entire structure for 200 million years, without undergoing the slightest change, then it is impossible to speak of it having evolved. That impossibility applies to all life forms and species. Fossils, which document history of life, refute evolution.

yengec ve fosili

Crab

Age: 23 to 5 million years old
Location: New Zealand
Period: Miocene
Evidence that crabs have always been crabs and have not evolved is this 23- to 5-million-year-old fossil crab. This specimen and those crabs of our day share the same features, which shows that these living beings were created by God.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder