20 Eylül 2016 Salı

3. Primjeri Fosila Pronađenih u Europi

3. Primjeri Fosila Pronađenih u Europi

Fosili Pronađeni u Njemačkoj

Germany map
Geološka istraživanja pokazuju da je tokom perioda jure, Zapadna Europa bila pod plitkim, toplim morima. Iz ovih regija potiče obilje fosila morskih organizama.
Fosilna ležišta u Njemačkoj pružaju dosta informacija o oblicima života tokom periodaDevona i Jure. najznačajnija nalazišta su Messel, Solnhofen i Holzmaden formacije, te
Hunsrückschiefer fauna.
Hunsrückschiefer fauna sadrži veliki broj fosila sa obiljem vrsta iz Paleozoika. Većina fosila pripada ranom i srednjem Devonu. Jedna od važnih deatalja vezanih Hunsrückschiefer faunu je da kao i u Burgess Shaleu, neke vrste su fosilizirane zajedno sa mekim tkivom, što omogućava, ne samo praćenje njihove fiziočke strukture već i načina života i ponašanja ovih vrsta prije stotinu miliona godina.
Ovi ostaci pokazuju da su živa bića i tada posjedovala sve svoje složene osobine i visoko razvijene anatomije. Suočeni sa ovim činjenicama darvinisti – koji tvrde da su živa bića se postepeno razvijala jedna od drugih, dovedeni su u bezizlaznu situaciju i nisu u mogućnosti pružiti objašnjenja. Svi fosili ukazuju na činjenicu Božijeg stvaranja.
Fosili pronađeni u Holzmaden Formaciji uglavnom pripadaju stvorenjima koja su obitavala u dubokim vodama. Većina ih je savršeno fosilizirana, zajeno sa organima i skeletnom građom. Rijetki ostaci mekog tkiva su takođe iz ovih nalazišta. Solnhofen fosili pripadaju organizmima koji su se nastanili u plitkim zalivima, te koralnim grebenima. Fosili kompenih životina poput insekata, guštera, krokodila i ptica, te nekih biljaka, takođe su pronađeni ovdje. Među njima je pronađeno i sedam različitih fosila Archaeopteryxa, jedne od najstarijih vrsta ptica.
Još jedan od velikih fosilnoh nalazišta u Njemačkoj je i Messel Formacija. U veoma dalekoj prošlosti, jezero nekih 700 metara široko i 1000 metara duboko sačuvalo je veliki broj fosila još iz perioda Eocena ( prije 54 - 37 miliona godina). Messel je tokom tog perioda imao tropsku klimu i raspolaže obiljem fosila različitih vrsta biljaka, ptica, šišmiša, reptila, riba insekata i kornjača.
Solnhofen, Messel
a) Solnhofen, one of the major fossil areas in Germany is a place where vast numbers of fossils are unearthed.
b) Fossil researches made in Messel

Hunsrückschiefer, Schieferhalde, Stuttgart, fossil
The Holzmaden fossil area, close to Stuttgart is a major fossil area where species from the early Jurassic Period are found
Researches in Hunsrückschiefer and Schieferhalde (small pictures)

shrimp, fossil

Shrimp

Starost: 145 miliona godina
Lokacija: Eichstâtt, Bayern, Njemačka
Veličina: matrica: 10.5 x 15.2 cm
Period: Jura
Škamp je zglavkar, podtip rak. Njegovo tijelo je zaštićeno oklopom formiranim uglavnom od kalciuom karbonata. Razne vrste škampi živi u slatkim i slanim vodama. najstariji fosil datira od prije 200 miliona godian. Ovaj primjerak sa slike star je 145 miliona godina i dokaz je da ni ova vrsta nije evoluirala.

brittlestar, fossil

Morska Zvijezda

Starost: 390 miliona godina
Lokacija: Hunsrückschieffer, Bundenbach, Njemačka
Period: Devonian
Nema razlike između morskih zvijezda danas, i ovog primjerka koji je živio prije 390 miliona godina. Morske zvijezde nisuu evoluirale ni u jednom od razdoblja prošlosti.

Bowfin, fish, fossil

Muljarica

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Olschieffer, Messel, Darmstadt, Hessen, Njemačka
Period: Eocen
Muljarica spadaju u porodicu Amiidae . Kao i druge ribe, posjeduju bogatu fosilnu historiju. Jedan od najstariji primjeraka datira od prije 150 miliona godina. Svi pronađeni fosili upućuju na činjenicu da se ove ribe nisu mijenjale. Riba sa slike se ne ralikuje od svojih srdnika danas.

fossil, shrimp

Škamp

Starost: 155 miliona godina
Veličina: 7.5 cm dug; matrica: 20.8 x 21.6 cm
Lokacija: Solnhofen, Eichstatt, Njemačka
Period: Jura
Nakon desetljeća istraživanja, darvinisti nisu mogli izdvojiti niti jedan fosil koji dokazuje da se evolucija desila. Svaki fosil pronađen do sada dokaz je da se živa bića nisu mijenjala ni u jednom geološkom razdoblju. Fosil sa slike pokazuje da su škampi i prije 155 miliona godina izgledali poput današnjih.

evolution, fossil, Garfish

Iglica

Starost: 54 - 37 miliona godina
Veličina: 31.75 cm
Lokacija: Frankfurt, Njemačka
Formacija: Messel Shale
Period: Eocen
Iglica, čiji se fosil prvi put pojavio prije 180 miliona godina , primjer je živog fosila. Ova vrsta i danas izgleda upravo kao i fosill sa slike star između 54 i 37 miliona godina.

bats, bat, Fossil

Šišmiš

Starost: 54 - 37miliona godina
Veličina: 8.2 x 4.5 cm
Lokacija: Frankfurt, Njemačka
Formacija: Messel Shale
Period: Eocen
Fosili šišmiša stari milionima godina, dokaz su da ova živa bića nisu evoluirala. Fosili poput ovoga dokaz su da je Bog stvorio sve životne forme.

coelacanth, fossil, Evolution

Coelacanth (Celikant)

Starost: 145 miliona godina
Lokacija: Eichstatt, Bayern, Njemačka
Period: Jura, Malm Zeta.
Evolucionisti su dugo predstavljali coelacanth ribu kao izumrli prelazni oblik između riba i gmizavaca. Ali činjenica da je do sada 200 živih primjeraka otkrivno, i da ova vrsta i danas postoji čini ove tvrdnje neutemeljenim. Celikanti nisu prelazne forme, već ribe koje i danas žive u velikim dubinama zahvaljujući svojo dovršenoj i savršenoj strukturi. Najstariji primjerak ove ribe datira od prije nekih 410 miliona godina i nije se promjenio skoro pola milijarde godina.
Fosil sa slike star je 145 miliona godina i dokaz je da priča o “prelaznom obliku života iz vode na kopno” je samo velika prevara.

crayfish, fossil, eye

Jastog

Starost: 208 - 146 miliona godina
Veličina: matrica: 12.9 x 16.2 cm; jastog: 5.5 centimeters (2.2 in)
Lokacija: Solnhofen, Njemačka
Period: Jura, Malm Zeta
Jastog ima oči koje su sačinjene od pravilnih četverougaonih površina. Ove površine su u stvari stranica prizme. Unutrašnjost ovih prizmi u oku jastoga čine reflektirajuće površine koje jako odbijaju svjerlost. Ovo svjetlo je precizno usmjereno ka mrežnjači koja je locirana iza. Svaka prizma postavljena je pod takvim uglom da savršeno precizno usmeravaju svjetlost u samo jednu tačku.
Ovaj složeni sistem milionima godina savršeno funkcioniše u očima jastoga. I današnji jastozi imaju identičnu građu oka kao i oni prije 200 miliona godina. Ova činjenica poriče Darwinovu tvrdnju da su se bića postepeno razvijala.

brittlestar, brittlestars, fossil

Morska Zmijuljica

Starost: 150 miliona godina
Veličina: 5 cm, prečnik; matrica: 95 x 75 x 20 mm
Lokacija: Solnhofen, Južna Njemačka
Period: Kasni Jura
Morske zmijuljice su živi fosili koji poriču evoluciju. morske zmijuljice koje su življele prije 300 miliona godina se ne razlikuju od onih od prije 245 miliona, niti od 150 miliona godina starih primjeraka, koji se opet, ni po čemu ne razlikuju od primjeraka koji i danas naseljavaju mora. Ova bića su dokaz da je teorija evolucije velika laž.

Gastropods, Gastropod, fossil

Morski Puž

Starost: 410- 360 miliona godina
Veličina: ploča 9.3 x13.2 cm
Lokacija: Hunsruck Slate, Bundenbach, Njemačka
Period: Devon
Morski puževi su mekušci. Najstariji primjerci datiraju iz kasnog Kambrija. Ovaj primjerak sa slike star je između 410 i 360 miliona godna. Milionima godina stara vrsta morskih puževa definitivno poriče evoluciju.

Gastropods, Gastropod, fossil

Morski Puž

Starost: 410- 360 miliona godina
Veličina: ploča; 7 x 9 cm
Lokacija: Hunsruck Slate, Bundenbach, Njemačka
Period: Devon
Morski puževi koji su živjeli prije 410 miliona godina se ni po čemu ne razlikuju od svoje vrste danas. Ova bića koja se nisu mijenjala stotinama godina su važan dokaz da se evolucija nije desila.

Shrimp, fossil

Škamp

Starost: 208 -146 miliona godina
Veličina: 19.5 cm od vrha do repa
Lokacija: Solnhofen Limestone, Eichsatt, Zapadna Njemačka
Period: Jura
Škampi su isti milionima godina. Ako neka vrsta posjeduje iste osobine kao i prije više stotina miliona godina, onda zaključujemo da živa bića nisu mogla nastajati evolucijom. Fosilni zapisi su tokaz za to.

Fosili Pronađeni u Španiji

Spain map
Veći dio Španiji je planinsko-brdska regija poput Pirineja i Sierra Nevade. 24 % zemlje je na nadmorskoj visini preko 1000 metar. Ovaj planinski predio posjeduje važna nalazišta fosila.
Građa stijena se dijeli na dva dijela. Sjever i zapad Iberskog poluotoka sačinjeni su uglavnom od granita i škriljavca. Drugi dio je strukrura načinjena od sedimentnih stijena sa velikim udjelom krečnjaka.
Među fosilima iz Španije pronađeni su ramenonošci i razne vrste morskih stvorenja iz Devona, te široka lepeza biljaka i životinja iz Karbona, te mnogi fosili sisara gimzavaca, ptica i biljaka iz Kenozoika.
Svi ovi fosili poriču Darvinove tvrdnje. Ni ova otkrića ne nude dokaze koji podržavaju tezu postepenog razvoja, ali zato svi pružaju dokaze da su živa biće stvorena odjednomi da nisu evoluirali ni u kojem razdoblju geološke prošlosti. Značaj ovih teza je očit: Sva živa bića je stvori Svemogući Bog.
The Ordesa Canyon
The Ordesa Canyon, made up of limestone rocks extending down about 600 meters (1968 feet).
Bardenas Reales, Spain (small picture)

Fosili Pronađeni u Češkoj Republici

Czech Republic map
Veći dio geografske strukture Češke republike sastoji se od planinskih područja Bohemije. Ovo područje, smješteno 900 metara iznad nivoa mora obiluje fosilnim osatacima.
Pored mikroorganizama iz Proterozoika(prije 2,5 milijarde do 545 miliona odina), otkriveni su i mnogi fosili iz perioda Devona (prije 417 - 354 miliona godina) i Kambrija(prje 543 - 490 miliona godina). Nejzanačniji od njih su primjerci 1 300 različitih vrsta trilobita. Oni su poznati pod imenom Barrende trilobiti, po francuskom paleontologu Joachimu Barrendeu.
Načešće mjesto nalaska ovih trilobita je formacija Jince. U ovim formacijama pronađeni su mnogi fosili iz ere Paleozoika. za ovo područje se zna da je tokom Kambrija bilo područje hladne klime.
Bogati fosilnii nalazi iz Češke republike su važni za razumijevanje historije prirode, obzirom da niti jedan od pronađenih primjeraka ne potvrđuje Darwinove neutemeljene tvrdnje. Živa bića nisu portekla od izmišljenog zajedničkog pretka, kako to evolucionisti zamišljaju, već su se u fosilnim zapisima pojavili naglo, sa svojim jedinstvenim karateristikama. Ova činjenica je važan dokaz Stvaranja i veliki je poraz teoriji evolucije.
Bohemia, fossil
Fossils millions of years old are gathered from Bohemia, famous for its rich fossil beds. Each one of these fossil specimens reveals that these living beings did not evolve, but were created by God.

Ferns, fossil

Fern

Starost: 360 - 286 miliona godina
Veličina: 13 x 10 cm
Lokacija: Canales, Leon, Španija
Period: Karbon
Paprat koja je rasla prije 360 do 286 miliona godina, i identična je onoj koja raste i danas. Ove biljke su neoboriv dokaz da se evolucija nikada nije desila.

frogs, frog, fossil

Žaba

Starost: 12 miliona godina
Veličina: 11.5 x 18 cm
Lokacija: Sjeverozapadna Bohemia, Češka Republika
Period: Miocen
Jedan od dokaza da su žabe oduvijek bile žabe je ovaj 12 miliona godina star fosil sa slike. Ova žaba se ne ralikuje od žaba iz ove vrste koje žive danas.

Fosili Nađeni Na Tlu Italije

Italy map

 
marble deposit in the Italian Alps
Marble deposits are generally found under oceans or floors of mountain ranges once populated with coral reefs. Pictured is a marble deposit in the Italian Alps.
Veći dio tla Italije nekada je bio dno Tetis mora, koji je koje je nekada pokrivalo dio Europe. Geološka istraživanja pokazuju da se Tetis more javilo razdvajanjem Pangee, jedinog kontinenta na Zemlji prije 165 miliona godina. Tetis more, koje je zauzimalo veliku površinu, imalo je tropsku klimu, uzevši u obzir njegovu blizinu ekvatoru. Mediternasko more je nastalo prije 65 miliona godina upravo iz Tetis mora. Kako se kopnena površina izdizala, postepeno se pomjerala ka sjeveru kao posljedica tektonskih kretanja u milionima godina dugim geološkim razdobljima.
Tlo Italije, nekada dno Tetis mora, čuva mnogobrojne fosilne ostatke morskih bia koja se javljaju naglo i sa potpuno razvijenim strukturama – drugim riječima stvorena su iz ničega. Nema fosilnih ostataka koji pokazuju da se neka vrste razvila od druge, primitivnije forme. darvinizam je poražen u sukobu sa činjenicama koje nalažu fosilni zapisi stari stotinama miliona godina.
Monte Bolca
a) A fish fossil found in Italy's Monte Bolca fossil area. b) Fossil researches made in Monte Bolca. c) The Butterloch Canyon in Italy has a rock structure dating back to the Permian Period (290 to 248 million years ago).

Razorfish, fossil

Razorfish

Starost: 6 miliona godina
Lokacija: Fiume, Marecchia, Italija
Period: Kasni Miocen
The razorfish sa slike stara je 6 miliona godina i posjeduje iste osobine koje posjeduje ova vrsta danas. Ova slika pokazuje da se razorfish nisu mijenjale milionima godina niti da su se razvijale u neke prelazne forme.

theory of evolution, fossil, seahorses, seahorse

Morski Konjic

Starost: 26 miliona godina
Veličina: 5 cm
Lokacija: Italija
Period: Miocen
Sa građom koja se nije mijenjala milionima godina, morski konjici, bića iz porodice
Syngnathidae, su jedna od nogih koji poriču terotiju evolucije. Ovaj fosil stra je 26 miliona godina i izgleda poput morskog konjicadanas.

fossil, fish, yellowtails, yellowtail

Žutorepka

Starost: 48 miliona godina
Veličina: 19.6 cm
Lokacija: Monte Bolca, Verona, Italija
Period: Eocen
Jedan od primjera fosila ribe iz Italije je ova žutorepka. Stara je 48 miliona godina i identičan je ovim ribama danas – dokaz da su evolucionisti pogriješili.

theory of evolution, dragonfly, larvae, fossil

Larva Vilinog Konjica

Starost: 10 miliona godina
Veličina: 42 x 35 mm
Lokacija: Vittoria d'Alba, Cuneo, Italija
Period: Kasni Miocen
Kao i fosilizirani odrasli primjerci, i ova larva vilinog konjica je dokaz da se evolucija nije desila. Nema razlike između ove larve stare 10 miliona godina i larvi današnjeg vilionog konjica.

fossil, pipefish

Morsko Šilo

Starost: 23 - 5 miliona godina
Veličina: 25 cm
Lokacija: Marecchia River, Paggio Berni, Italija
Period: Miocen
Morsko šilo, član iste porodice kao i morski konjic, posjeduju duguljastu građu skeleta i jedan je od živih fosila koji poriču evoluciju. Ovaj fosil sa slike star je između 23 i 5 miliona godina.

Fosili Nađeni Na Tlu Velike Britanije

Britain map
Najstariji poznati fosili iz Britanije datiraju iz perioda Silura i Devona. fosili velikog broja vrsta su pronađeni u Britaniji čija geološka prošlost seže prije više od 600 miliona godina, za vrijeme kojih je doživjela klimatske promjene od tropske klime do ledenih doba, drastične promjene nivoa mora, erupcije vulkana i erozije. Većina fosilnih ležista locirana je na jugu zemlje. Jedna takva regija je i Dorset.
Građa stijena u ovom području je raznolika. Dorset je ipak poznat po svom priobalnom području nazvnom Jurska obala, po stijenama bogatim fosilima koje datiraju iz tog perioda. Dobro očuvani fosili na hiljade vrsta su ovdje pronađeni. Svaki od njih pokazuje da se živa bića nisu mijenjala milionima godina.
Drugo po važosti fosilno ležište je Lancashire. Nastariji slojevi datiraju iz Karbona. Nekih 340 miliona godina prije, ovo područje je bilo dno toplog i ne previše dubokog mora. Iz rog razloga, otkriveni su fosili mnogih morskih stvorenja.
Svi pronađeni fosili ponovo ukazuju na činjenicu da živa bića nisu potekla od jednog zajedničkog pretka, i da teorija evolucije, koja tvrdi da su se vrste razvijale postepeno, je netačna. poput oslih fosila i ovi su dokaz a živa bića nisu evoluirala jedna od drugih i da je Bog stvoritelj svake vrste.

Britain crock hey
The quarry in Crock Hey is a famous fossil area in England. All the fossils uncovered in this region reveal that evolution never took place.

Dorset, Ammonite fossils
Researches made on Ammonite fossils gathered from the Jurassic shore in Dorset. (small picture on the left)
The shore in Dorset is made up of rocks from the Jurassic Period. Many fossils were gathered from these rocks.

horseshoe crabs, horseshoe crab, fossil

Potkovičasta Kraba

Starost: 300 miliona godina
Veličina: 30 x 28mm; izbočina: 37 x 39 mm
Lokacija: Crock Hey Open Cast Quarry, Wigan, Lancashire, UK
Period: Karbon
Xiphosure (potkovičaste krabe) postoje još od kambrija. Ovaj primjerak je star 300 miliona godina. Potkovičaste krabe poriču teroriju evolucije, ne promjenivši se ni najmanje od nastanka.

brittlestars, brittlestar, fossil

Morska Zmijuljica

Starost: 180 miliona godina
Veličina: 8 cm; matrica: 15 x 13.5 cm
Lokacija: Eype Dorset, UK
Formacija: Pliensbachian
Period: Jura
Ovaj 180 godina star fosil morske zmijuljice otkriva da se ova vrsta nije mijenjala zsdnjih 200 miliona godina. Ove životinje se ne razlikuju ni danas i dokaz su da je evolucija bajka.

nautilus, fossil

Nautilus

Starost: 167 miliona godina
Veličina: 22 mm
Lokacija: Freshwater, Dorset, UK
Period: Jura
Nautilus je još jedna od mnogih formi života koje se nisu mijenjale od kada su stvorene. Ovaj 167 miliona godina star fosil to i dokazuje.

bivalve, bivalves, fossil

Školjke

Starost: 200 miliona godina
Veličina: 5.5 cm
Lokacija: Conningsby Quarry, Scunthorpe, Humberside, UK
Period: Jura
Današnje školjke izgledaju upravo kao i ove stare 200 miliuona godina. kao ni druga bića, ni školjke nikada nisu evoluiraleu neku drugu vrstu od trenuka kada su stvorene.

nautilus, fossil

Nautilus

Starost: 167 miliona godina
Veličina: 34 mm
Lokacija: Sherborne, Dorset, UK
Period: Juras
Današnji pripadnici ove vrste posjeduju iste osobine kao i ovaj fosilizirani promjerak star 167 miliona godina.

fossil, Spiders, Spider

Pauk

Starost: 300 miliona godina
Veličina: 5 cm, prečnik
Lokacija: Crock Hey Open Cast Quarry, Wigan, Lancashire, UK
Period: Kasni Karbon
Pauci, koji nisu evoluirali do sada, ostali su isti 300 miliona godina i tako porekli tvdnje evolucionista. Ovaj fosilizirani pau posjeduje iste osobine kao i pripadnici ove vrte živi danas.

nautilus, evolution, fossil

Nautilus

Starost: 167 miliona godina
Veličina: 40 mm)
Lokacija: Burton Bradstock Dorset, UK
Period: Jura
Nepostojanje razlika između današnjih primjeraka nautilusa i ovoga sa slike važan je dokaz da se evolucija nije desila.

Fosili Nađeni u Rusiji

Russia map
Pored zaleđenih životinja pronađenih na Sibru, u Rusiji je pronađen i veliki broj fosila u ćilibaru. Oni potiču iz takozvanog Baltičkog ćilibara, koji je rasprostranjen od Berlina na zapadu do Urala na istoku. Većina ovih fosila datira iz Eocena (od prije 54-37 miliona godina).
Veliki dio leži u Samland području, duž jedne od granica Rusije, na prosječnoj dubini od 40 metara ispod površine. Sloj koji obijuje ćilibarom nazvan je “plava zemlja”. svakih 1000 kilograma zemlje sadrži 1 kilogram ćilibara i samo jedan od njih stotinu sadrži fosiliziranog “zatočenika”. Boja ćilibara, njegov nastanak i ostale fizičke osobine variraju u odnosu na priod u kojem su nastali. Najstariji primjer datira iz Karbona (od prije 354 – 290 miliona godina). ćilibar iz ovog perioda uglavno se nalazi u tlu Velike Britanije i Sjeverne Amerike.
Russia, fossil, ambers
One of the areas in Russia richly populated with fossil ambers.
Da bi sepojavio fosil u ćilibaru dva veoma zahtijevna uvjeta se moraju ispuniti kada biće bude zarobljeno u smoli. Prvi je da smola očvrsne jako brzo, od hladnoće ili suše. Drugi je početak raspada tkiva bića koje je uhvaćeno. Tekućine koje se oslobađaju tokom ovog procesa tvore posebnu materiju kada se pomiješaju sa tekućinama iz smole. Tijelo organizma ostaje sačuvano u balončiću unurat ćilibara. Kako bi smola postala ćilibar, ona prolazi kroz mnoge hemijske promjene tokom dugih geoloških razdoblja.
Za naučnike fosili iz ćilibara predstavljaju izvor informacija o životu zarobljenog organizma. Veliko brj insekata zarobljen je u trenutku nošenja hrane u nastambu, u poziciji za odbranu, u pokušajima kamuflaže, momentima štićenja mladih ili oslobađanja otrova kako bi se odbranile od neprijatelja. Svi ovi fosili pružaju važne dokaze o načinu života i osobinama ovih vrsta koje se nikada nisu mijenjale-drugim riječima oni su dokazi da se evolucija nije desila.

Fosili Pronađeni u Poljskoj

Poland map
Jedna od zemalja u kojoj se pronalazi Baltički ćilibar je Poljska. Prosječna starost fosila iz baltičkog ćilibara je 50 do 45 miliona godina. Vrsta kiseline koju posjeduje baltički ćilibar ga razlikuje od ostalik vrsta ćilibara. Znana i kao jantarnja kiselina, i proizvode je vrste drveća koje su se javile tokom Eocena (prije 54-37 miliona godina).
Većina fosila iz Baltičkog ćilibara pripadaju zglavkarima. Fosili crva, mekušaca i kičmenjaka rijeđe se javljaju u ovim nalazima. Sačuvani fosili pokazuju da su muhe uvijek bile muhe, leptiri leptiri, a gusjenice uvijek bile gusjenice – drugim riječima, živa bića se nisu mijenjala tokom dugih razdoblja geološke prošlosti. Ovi nalazi pobudili su sumnju u teroriju evolucije. Ova bića, ponekad fosilizirana zajedno sa plijenom ili larvama, ili ponekad u stadiju kukuljice što je dokaz da u živa bića id tada prolazile kroz iste faze rasta i razvoja života kao i danas, te da se nikakav proces evolucije od tadanije desio.

Baltic ambers
Baltic ambers are gathered from quite a wide area. One of the researches made in this area.

Ceratopogonidae, midges, fossil

Jato Biting Midge

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 29 x 17 mm
Lokacija: Kaliningrad Regija, Rusija
Period: Eocen
The fossil record proves that living things are not descended from other species and did not evolve gradually. 45-miliona-year-old female midges, identical to those living today, reveal this once again.

 Walking sticks,  Walking stick, fossil, evolution

Larva Phasmid (Walking Stick)

Starost: 45 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Veliki majstori kamuflaže, slični grančicama ili lišću. Skoro ih je nemogue razaznati od grančice na kojoj se odmaraju. Primjerci ovih insekata koji su živjeli prije 45 miliona godina, kao i oni koji žive danas brane se od neprijatelja kamuflažom, koristeći iste takike sada kao i prije 45 miliona godina. Građa ovih insekata

aphids, amber, worker ant, ants

Mrav Radnik i Lisna Uš

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 20 x 12 mm sadržaj: 2 mm
Lokacija: Kaliningrad Regija, Rusija
Period: Eocen
“Mrav” je ime zajedničko za 8000 vrsta insekata koji žive u kolonijama i grader nastambe ispod zemlje. Svaka vrsta mrava pojeduju osobinu koja ih razlikuje od drugih. U ćilibaru je fosilizirana, pored mrava i mlada lisna uš. Lisne uši žive ponekad u simbiozi sa mravima, jer neki mravi hrane. Ova bića stara 45 miliona godina, isti su kao i današnji mravi i lisne uši i time poriču teoriji evolucije.

crab, spider, fossil, crab spider

Pauk Kraba

Starost: 45 miliona godina
Veličina: Ćibar: 17 x 8 mm; pauk: 5 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Ova vrsta koja podsjeća na krabe, jedna je od 2000 vrsta pauka. Pauci krabe i danas izgledaju poput ovog sa slike koji je star 45 miliona godina.

theory of evolution, fossil, aphid larva, Aphids

Larva Lisne Uši

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 7 millimeters (0.2 in) in diameter
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocene
The aphid larva pictured is 45 miliona godina. Aphids and their larvae have remained the same for all that time, demolishing all the claims of the theory of evolution.

evolution, fossil, midge

Midge

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 14 x 8 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Darvinisti, u očajnoj pozicija kada se govori o porijeklu insekata, nisu u mogućnosti ponuditi niti jednu. Ovi organizmi su dokaz da se evolucija nije desila.

fly, fossil, evolution

Long-Legged Fly

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 15 x 9 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Ova muha iz reda dvokrilaca je sačuvala sve karakteristike milionima godina. 45 miliona godina star fosil ove muhe, je identičan današnjim živim primjercima.

evolution, wasp, fossil, Baltic amber

Osica

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
N aslici je 50 miliona godina stara osica, sačuvana u Baltičkom ćilibaru. poput drugih organizama, osicesu dokaz da se evolucija nije desila, jer ova osica izgleda upravo ovako i danas.

caddisfly, fossil

Tularaš

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Larve ovih tularaša se koriste kao mamci za pecanje. Tulraši su sačuvali iste osobine građe milionima godina. Ovaj 50 miliona godina star primjer je dokaz te činjenice.

Stone flies, Stone fly, fossil

Stone Fly

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Stone flies imaju promjer od 5 do 10 milimetara u dužinu i par dugih antena. Njihove larve služe kao mamac u pecanju. Ni ova vrsta se nije mijenjala milionima godina. dokaz Stvaranja je i ovaj primjerak star 50 miliona godina. 50-miliona-year-old fossil stone fly pictured is identical to stone flies living today.

cockroach, fossil

Žohar

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Žohari, najstariji poznati krilati insekti, u fosilnom zapisu se javljaju uu periodu karbona, prije punih 330 miliona godina. Ovaj insekt sa antenama osjetljivim na najmanji pokret, čak i vazdušne struje, sa svojim savršenim parom krila i sposobnošću da preživi čak i nuklearnu radijaciju izgleda isto stotinama miliona godina. Ovaj 50 miliona godina star fosil isti je kao i pripadnici njegove vrste živi danas.

moth, fossil

Moljac

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Moljci su insekti koji sliče čleptirima. I jedni i drugi spadaju u red Lepidoptera.
Ovaj moljac sa slike star je 50 miliona godina i između njega i primjeraka ove vrste danas ne postji razlika. ponovo, dokaz da se evolucija nije desila.

grasshoppers, grasshopper, fossil

Skakavac

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Fosilini zapisi su oprečni evolucionističkim tvrdnjama da su svi insekti potekli od jedne pra-vrste. Prema iskopinama, sve vrste su se pojavile naglo, sa svim specifičnim osobinama koje su očuvali do danas. jedan od dokaza je i ovaj fosil skakavca, star 50 miliona godina, koji se ni po čemu ne razlikuje od danas živog primjerka.

grasshoppers, grasshopper, fossil

Dva Zrikavca

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Ovi zrikaci su stari 50 miliona godina i identični su svojim nasljednicima – dokaz da nisu evoluirali, već da su stvoreni.

Caterpillars, Caterpillar, fossil, evolution

Gusjenica

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Dokaz da su gusjenice uvijek izgledale isto je ova gusjenica stara 50 miliona godina. Ova vrsta je očuvala sve osobine građe do danas, i dokaz je da uprkos prolasku miliona godina ova vrsta se nije razvila u neku napredniju formu.

fly, fossil

Muha

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Poljska
Period: Eocene
Nema razlike između ove muhe od prije 50 miliona godina, i onih primjeraka koji postoje danas. Fosil sa slike je dokaz.

fly, fossil, evolution, creation

Muha

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Poljska
Period: Eocen
Muhe su se naglo pojavile u fosilnim zapisima. Jedna od njihovih karakteritika je zapanjujuća moć manevra u letu. Ljudi nisu u mogućnosti podići i spustiti ruku deset puta u sekundi, ipak prosječna muha zamahne krilima 500 puta u sekundi. Oba krila istovremeno. I najmanji nesklad u vibracijama krila i muha bi izgubila ravnotežu. Ipak ovaj neskad se nikada ne javlja. Evolucija nije u mogućnosti dati odgovore na činjenicu naglog pojavljivanja ovih organizama sa ovako složenom građom. Muha je jedan od dokaza Božijeg stvaranja.

butterfly, fossil

Leptir

Starost: 50 miliona godina
Lokacija: Poljska
Period: Eocen
Ovaj, 50 miliona godina star, fosil dokaz je da se lepriri nisu mijenjali.

leafhopper, evolution, fossil

Leafhopper

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 10 x 8 mm; leafhopper: 4 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Na slici je 45 miliona godina star fosil leafhopper koji se ne razliku od daanšnjih primjeraka.

moth, fossil

Moth

Starost: 45 miliona godina
Veličina: 27 x 18 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Da se današnji moljci ni po čemu ne razlikuju od ovog primjerka od prije 45 miliona godina, činjenica je koja pokazuje da ova vrsta nikada nije evoluirala.

theory of evolution, fossil, scuttle fly, fly

Scuttle Fly

Starost: 45 miliona godina
Veličina: Ćilibar: 23 x 13 mm; sadržaj : 1 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Kasni Eocen
Ovaj 45 miliona godina sar fosil otkrva da je teorija evolucije zasnovana na izmišljenom procesu. Živa bića nisu, kako Darwin tvrdi, nastala od zajedničkog pretka i nisu prolazila kroz prelazne faze razvoja.

winged ant, winged ants, fossil

Mužjak Krilatog Mrava

Starost: 45 miliona godina
Veličina: Ćilibar: 13 x 8 mm
Lokacija: Baltik Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Ovaj krilati mrav star je 45 milionma godina i ni po čemu se ne razlikuje od pripadnika ove vste danas.

evolution, fly, fossil, dance fly

Dance Fly

Starost: 45 miliona godina
Veličina: ćilibar: 32 x 23 mm, sadržaj:2 mm
Lokacija: Baltik, Kaliningrad, Rusija
Period: Eocen
Jedan od primjera kako su živa bića zadržala svoje osobine kroz mnoga razdoblja Zemljine prošlosti, da nisu evoluirala, je i ovaj insekt star 45 miliona godina, koji ovako izgleda i danas.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder